Toerisme Oost-Vlaanderen

Zomers fietsen in Oost-Vlaanderen doe je met onze fietsroutes langs het water, in bossen of door schaduwrijke natuurgebieden. Bekijk hieronder onze 10 tips voor een zomerse fietstocht! 

10 zomerse fietsroutes in Oost-Vlaanderen

Gentbrugse Meersen (Vredesmonument)

1. Gentse groenpolen fietsroute

 
Fiets vanaf de Coupure Gent uit via het jaagpad langs de Schelde. Je fietst langs 2 Gentse groenpolen: de Gentbrugse Meersen en het Parkbos. Onderweg in het Citadelpark bezoek je de musea MSK Gent en SMAK Gent. In Melle drink je het beroemde roze olifant-bier van Brouwerij Huyghe.
 
Krekengebied Assenede

2. Kreken fietsroute

 
Fiets langs (en even over) de Belgisch-Nederlandse grens tot in het krekendorp Sint-Laureins. Verken de (meer onbekende) kreken van Assende én fietsparadijs ‘het Sentse krekengebied’ met de Boerekreek als grootste en bekendste kreek.
 
Mirabrug

3. Go With The Flow fietsroute

 
Fiets langs de Schelde, voorbij heel wat polder- en natuurgebieden en verken highlights zoals Kasteel d'Ursel, de Polders van Kruibeke en de Mirabrug. 
 
Sint-Amands

4. Paling fietsroute

 
Voor deze route trek je best een dag uit. Maar liefst vier keer maak je langs het traject gebruik van een veer om het water over te steken. Langs de route leiden we je door enkele van de mooiste natuurgebieden die de oevers van Schelde en Durme rijk zijn, in een streek waar paling van oudsher een culinaire topper is.
 
Schipdonkkanaal Zomergem

5. Reiger fietsroute

 
Fiets langs de oevers van De Lieve, ideaal bij zomerse temperaturen! Het oudste kanaal van Vlaanderen verrast je op de route met veel pittoreske plekjes zoals de wijk Haantjen in Lovendegem en de Beirtjesbrug in Waarschoot.
 
Vooruit terras Gent

6. Terrasjes tussen Leie en Schelde fietsroute

 
Fiets langs terrasjes in de Leiestreek met onze fietstip! Download de gratis route mét tips onderweg. Verken de schilderachtige Leiestreek in combinatie met de stad Gent.
 
Dender in Geraardsbergen

7. Vlaamse meesteres in situ fietsroute

 
Het kunstevenement Vlaamse Meesters in Situ wijst je van 1 juni t/m 30 september 2019 de weg naar verborgen parels op 45 locaties in Vlaanderen, waarvan 15 in Oost-Vlaanderen. In de Vlaamse Ardennen stuurt deze fietsroute je langs vier unieke kunstwerken in Geraardsbergen en Lierde.
 
Kasteel Ooidonk

8. Leiestreek fietsroute

 
Ontdek de mooiste hoekjes van de Leiestreek tussen Gent en Deinze, in een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde. Fiets door pittoreske dorpjes zoals Deurle en Sint-Martens-Latem en bezoek het prachtige kasteel Ooidonk. Je vertrekpunt is het Sport- en recreatiepark Blaarmeersen in Gent OF het centrum van Deinze.
 
DeWaterbus

9. Retourtje Antwerpen Gent fietsroute

 
Fietsen langs het water is zalig met hoge temperaturen. Trek er deze zomer op uit in Rivierpark Scheldevallei met deze XL route langs de oevers van Schelde en Durme tussen Gent en Antwerpen. Strek je kuiten voor een extra lange rit van Antwerpen naar Gent, waar de Schelde een aantal fraaie natuurgebieden aan elkaar rijgt. 
 
Dendermonde tijsluis

10. Dendermonde fietsroute

 
Tussen Schelde en Dender ligt een prachtig stuk natuur waar het water nooit veraf is. Fiets met de Dendermonderoute langs sluizen en bruggen, natte weilanden en stemmige dorpjes. De kuiten strekken doe je op een terrasje aan het Donkmeer. 
 

10 zomerse fietsroutes