Toerisme Oost-Vlaanderen

Demi zakte af van Nederland om Vlaanderens Mooiste Landschap met eigen ogen te bewonderen. Voor de gelegenheid nam ze haar moeder mee op weekendje weg. Bekijk hieronder hun tips voor een gezellige tweedaagse in de Vlaamse Ardennen.

B&B Enjoy Today

Natuurlijke rust bij B&B Enjoy Today

De gerenoveerde site van Enjoy Today is een ware oase van rust. Ideaal dus om wat quality time te spenderen met familie. Bij B&B Enjoy Today geniet je van alle comfort maar bovenal van de natuur: je kijkt uit op een weilanden in het glooiende landschap en in de tuin vind je zelfs een gezellige boomhut!
 
Koppenberg Oudenaarde

Wandelwalhalla

De kilometers trage wegen en aaneengesloten knooppuntnetwerken zijn de ultieme troeven van het Wandelwalhalla dat de Vlaamse Ardennen is. Een weekendje weg in de Vlaamse Ardennen is dus niet compleet zonder dat je zelf de heuvels beklommen hebt. Op een boogscheut van het logies in Melden, ligt de bekende kasseihelling: de Koppenberg. Met een handige routekaart volg je de wandellus ‘Rond de Koppenberg’.
 
(l) met de Vespa de Vlaamse Ardennen verkennen (r) MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen

Oudenaarde

De highlights van het stadscentrum van Oudenaarde zijn zonder twijfel het stadhuis met het MOU museum en ook het Centrum Ronde Van Vlaanderen (CRVV) is voor elke wielerliefhebber een bezoekje waard. Verken de historische sites in het centrum zoals Pamelekerk aan de overkant van de Schelde en het Begijnhof.
Op enkele minuten wandelen kom je meteen in de natuur terecht. Je kan er prachtige wandelingen maken, met de fiets het jaagpad langs de Schelde volgen of de beruchte kasseihellingen en -stroken overmeesteren. 
 
TIP: Wil je zo veel mogelijk zien van het mooie landschap in korte tijd? Dan kan je aanvullen met een Vespa trip. Volg de Schelde of scooter langs het oude treinspoor van Oudenaarde.
(l) Brouwerij Roman (r) Lescobar Oudenaarde Lescogarden

4 lekkere adresjes

1. Bistro ’t Veer

Iets uit het centrum vind je een gevestigde waarde: Bistro ’t Veer. Je tafelt er langs het water want de bistro is gelegen aan een Scheldearm. 
 

2. Økkerennoot

Voor een lekkere, gezonde lunch of een guilty pleasure moet je bij Økkerennoot zijn. De zaak heeft een Scandinavisch interieur met vriendelijk personeel die klaar staat om je te ontvangen. 
 

3. Lescobar/Lescogarden

In Lescobar draait alles om (food)sharing, letterlijk! ’s Zomers bij mooi weer delen de uitbaters van Lescobar hun eigen tuin: Lescogarden. Gezellig samen eten in de tuin dus!
 

4. Brouwerij Roman

Naast het landschap staat de Vlaamse Ardennen ook bekend voor de biercultuur. Brouwerij Roman in Oudenaarde is de oudste familiebrouwerij van België. Demi bezocht de brouwerij en pikte er een bierbrunch mee onder begeleiding van biersommelier Sofie Vanrafelghem. Houd zeker de evenementenkalender van Roman in de gaten dus!
 

48u in de Vlaamse Ardennen: moeder-dochter weekendje weg