Toerisme Oost-Vlaanderen

Elk jaar opnieuw kijken we uit naar Vlaanderens Mooiste: de Ronde. In de aanloop naar deze klassieker, geven we je 5 niet te missen plekjes mee waar je alles te weten komt over de legendarische koers.

Must Do's langs de Ronde Van Vlaanderen

Het Centrum Ronde van Vlaanderen

1. Het Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde)

In dit bezoekerscentrum en wielermuseum kom je alles te weten over de Ronde van Vlaanderen en de Flandriens. Ontdek er onder andere de permanente Ronde tentoonstelling. Graag zelf eens een professionele fiets testen? Het kan, met de 'Ride like a Pro' service aangeboden in het CRVV. Spring je fiets op en beleef je eigen Ronde! 

Bezoek het CRVV

Ronde Van Vlaanderenstraat

2. Ronde van Vlaanderenstraat (Kwaremont)

Fiets of wandel door een uniek stukje wielergeschiedenis in Vlaanderens Mooiste Landschap, tussen de renners die de wielersport groot hebben gemaakt en hun namen voor eeuwig met Vlaanderen hebben verbonden.

Toerisme Oost-Vlaanderen maakte van de Ronde van Vlaanderenstraat in Kwaremont een heus monument. Je vindt er een eregalerij met 10 levensgrote portretten van mythische wielerhelden, een 1,2 kilometer lange erelijst op het wegdek én een mozaïek van alle 76 Rondewinnaars aan het monument van Karel Van Wijnendaele.

Ontdek de RVV straat

Wandeltip in de buurt: de Pedaalroute

Deze wandelroute start aan de Ronde van Vlaanderenstraat/café d’Oude Hoeve (zie volgende tip) en neemt je mee langs glooiende hellingen en nukkige kasseien terwijl je enkele iconische plaatsen van De Ronde verkent. 

Download de gratis route

Café d'Oude Hoeve

3. Café d’Oude Hoeve (Kwaremont)

Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens je bezoek aan de Ronde van Vlaanderenstraat je dorst te lessen in café d’Oude Hoeve. Dit authentiek wielercafé is de ideale stop voor wielertoeristen en wandelaars maar is ook een vaste plek voor buurtbewoners. Voel de nostalgie terwijl je geniet van een lekker glas.

Openingsuren en meer info

De Koppenberg

4. Wandelen langs de hellingen van de Ronde

Wandel langs enkele legendarische hellingen uit De Ronde van Vlaanderen. De Kortekeer, Rotelenberg en Koppenberg staan op je menu. Je komt helemaal tot rust in het Koppenbergbos en het Spijkerbos, met een speelzone voor kinderen in het midden van het bos.

Download de gratis route

5. De Mooiste Rondes

Deze gids is speciaal ontwikkeld voor vier verschillende types wielertoeristen: de atleet, de gourmand, de cultuurliefhebber en de Rondefanaat. Behalve nieuwe fietsroutes, biedt deze gids ook een compleet overzicht aan van fietsvriendelijke logies, wielercafés en sportieve evenementen in de Vlaamse Ardennen.

Krijg je maar niet genoeg van Vlaanderens Mooiste? 

Bestel de gids

 

5 Must Do's langs de Ronde van Vlaanderen