Toerisme Oost-Vlaanderen

Ook bij regenweer valt er heel wat te beleven in Oost-Vlaanderen. Wij sommen enkele plekjes op waar je overdekt geniet van leuke activiteiten.

Activiteiten bij regenweer

(l) Brouwerij Roman (r) Stadsbrouwerij Gruut

1. Brouwerijbezoek

Plan Bier, dat is het bierverhaal van Toerisme Oost-Vlaanderen. Bij regenweer kan je schuilen in een van de vele brouwerijen die (begeleide) bezoeken aanbieden. Bekijk ook zeker de evenementenplanning met allerlei biergerelateerde events in 2019!

Bezoek een brouwerij

Museum Dhondt-Dhaenens

2. Kunst en erfgoed in de Leiestreek

De meanderende Leie inspireerde heel wat kunstenaars en dat vertaal(t)/(de) zich in vele werken. Met het Roger Raveelmuseum, het Museum Dhondt-Dhaenens en het Museum van Deinze en de Leiestreek of kortweg 'mudel', Museum Gust De Smet en Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne heeft de Leiestreek zonder meer een heel uitgebreid cultureel aanbod. Ontdek het pittoresk landschap op een andere manier!

Bezoek de musea

P.S. Zit het weer toch mee? Fiets dan zeker eens de Leiestreekfietsroute. Een favoriet van vele StapAf’ers!

Download de gratis route

Virtual reality experience: koersen in de Groote Oorlog

3. Centrum Ronde Van Vlaanderen

Te slecht weer om zelf de kuitenbijters in de Vlaamse Adennen op te fietsen? Bezoek dan zeker eens het Centrum Ronde Van Vlaanderen (crvv) in Oudenaarde. Neem een kijkje op de tentoonstelling of race terug in de tijd met de virtual reality belevenis 'Koersen in de Groote Oorlog' en beleef #dezwaarsteritvanjeleven.

Bezoek het crvv

Stoomcentrum Maldegem © Frederic Paulussen

4. Stoomtreinritje door ‘t Meetjesland

In het charmante station van Maldegem ben je zeker een halve dag zoet. Neem plaats in de stoomlocomotieven, prachtige oude rijtuigen of maak een ritje met de stoomtrein! Laat je langs een parcours van 10 km doorheen het Meetjesland voeren.

Bezoek Stoomcentrum Maldegem

Onlangs ging Frederic Paulussen 48u op pad in het Meetjesland. Hij bezocht o.a. het stoomcentrum! Lees hier zijn ervaring.

Kasteel de Marnix

5. Bezoek een kasteel

Het Kasteel de Marnix stelt rijke verzamelingen schilderijen, 18de eeuws meubilair, gravures van Peter Breughel de Oude, kant, Chinees porselein en 40 (magnifieke) oude koetsen tentoon. 

Bezoek Kasteel de Marnix

5 tips bij regen