Toerisme Oost-Vlaanderen

Voor dat echte vakantiegevoel hoef je niet altijd ver te lopen, want ook in Oost-Vlaanderen verwelkomen tal van pop-up bars je met frisse cocktails en ander lekkers op vaak bijzondere locaties. Mix er onze fiets- en wandeltips doorheen, en je komt vanzelf in zomersfeer.

7 zomerbars in Oost-Vlaanderen

De Zevenster in Sint-Gillis-Waas

Tussen de fruitbomen: De Zevenster in Sint-Gillis-Waas

 
Bij het fruitbedrijf Tack-De Cauwer telen ze niet alleen appels en peren, ze persen er ook 100% vers sap van. Dat en veel meer ander lekkers kan je weer de hele zomer lang gaan proeven te midden van de boomgaarden. Sfeer verzekerd, zeker wanneer er ook nog een bandje ten dans speelt.
 

Wanneer?

De hele zomer van woensdag t/m zondag, van 14 tot 22 uur.

Fietstip

Kunstenaars, uitvinders en eigenzinnige ondernemers: ontdek een verrassend stukje creatief Waasland met de Creative Minds fietsroute.
 
Zebra Beach in Gent

Rond een stadsstrand: Zebra Beach in Gent

Al voor de vierde keer op rij tovert Zebra Beach het binnenplein van de Zebrastraat om tot een heus stadsstrand(je) met pop-up zomerbar. Vlij je met een cocktail neer in een strandstoel aan de vijver, bij het ritme van gezellige livemuziek.
 

Wanneer?

Nog tot 1 september, elke dag bij mooi weer vanaf 12u.

Fietstip

Zet vanuit Gent via de Blaarmeersen koers richting Leiestreek voor een tocht langs kunstenaarsdorpjes en adellijke domeinen met de Verleidelijke Leie fietsroute.
 
Thirsty Toucan in Beveren

In de kasteeltuin: Thirsty Toucan in Beveren en Gentse Zomer in Oostakker

De groene domeinen rond kastelen Cortewalle en Slotendries beloven de hele zomer lang cocktails, zomerse beats en een origineel foodaanbod in een adellijke setting. Afterwork cocktailen kan op vrijdag in Thirsty Toucan, net als de beentjes uitslaan op Sunny Saturday. Op Gentse Zomer zorgen  onder meer stand-up comedy shows, een filmavond en een foodbike event voor extra ambiance.
 

Wanneer?

Van 13 juli t/m 12 augustus in Beveren (openingsuren hangen af van het weer) en nog tot 1 september in Oostakker (elke dag open behalve bij regenweer).
 

Wandeltip

Volg het Kastelenpad van aan kasteel Cortewalle en wandel voorbije andere adellijke locaties in Beveren.
 
Fietsen in de buurt van Oostakker kan met de Azalearoute, een Bloeiend Oost-Vlaanderen route langs het LoS sierteeltmuseum en Park van Beervelde. Op zondag 30/6 vindt ook Festivélo plaats, een verkenningstocht langs muziek en floraliën in het Waasland.
 
Gaston Rooftopbar in Gent

Met zicht op de Gentse skyline: Gaston Rooftop Bar

In juli en augustus transformeert eventlocatie Gaston opnieuw tot hét dakrestaurant van Gent en omgeving. Je proeft er Belgisch-Franse klassiekers met een hoek af en de beste huisbereide garnaalkroketten van het land, maar je bent ook welkom voor gewoon een lichte lunch of een slow cocktail. Spectaculair zicht op de stad in de prijs inbegrepen!
 

Wanneer?

Van 2 juli t/m 31 augustus, van 1 tot 14u en 18 tot 21u30 (bar tot 24u op zaterdag en zondag, gesloten op maandag)
Le Jardin Secret in Munkzwalm

Langs de Zwalm: Le Jardin Secret in Munkzwalm

Liefhebbers van de betere zoeternijen worden voor de tweede zomer op rij verwend in de pop-up Le Jardin Secret van de artisanale patisserie van Lauretta & the Nightingale. Naast taarten op het menu: lekkere sapjes, streekbieren, artisanale koffie en thee, en een brunch op zondag. 
 

Wanneer?

Tot 18 augustus op zaterdag, zondag en feestdag, doorlopend van 10 tot 18u.
 

Wandeltip

Wakker eerst je honger aan met een korte wandellus door de Zwalmvallei, een prachtig glooiend stukje Vlaamse Ardennen tussen Oudenaarde, Zottegem en Brakel.
 
 
Zin in nog meer wandelen in deze regio? Met het wandelnetwerk Zwalmvallei stel je telkens opnieuw je eigen tochten samen over de mooiste wandelpaden.
Motown Zomerbaar in Eeklo

In een historische hoeve: Motown Zomerbaar in Eeklo

Na een zomer op locatie aan Hotel Shamon keert de Motown Zomerbar terug naar haar roots: de grote tuin van een historische stadsboerderij in hartje Eeklo. De drankkaart is volledig biologisch, het lokale restaurant Thai Chang bereidt allerlei lekkers met ingrediënten uit de moestuin. Doe daar een fijn streepje muziek maakt bij, en je zit goed voor een gezellige zomerdag.
 

Wanneer?

Op vrijdag en zondag van 15 tot 22u (bij mooi weer).
 

Fietstip

Verken de landelijke omgeving ten noorden van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve met de Huysmanhoeve fietsroute tot in Kaprijke.
 

7 zomerbars op bijzondere plekken