Toerisme Oost-Vlaanderen

Antwerpse blogger Gerrit kwam vorig jaar al op bezoek in het mooie Meetjesland en keerde maar wat graag terug voor een zomers weekendje weg in onze regio. Gezien het Meetjesland hem niet meer onbekend is, kon hij alvast heel wat tips van zijn Bucket List afvinken! ;-)

Gerrits Bucket List in het Meetjesland

Boerderij Van Eigen Kweek

Dat Gerrit houdt van het drukke stadsleven, gaan we niet ontkennen. Zijn blog heet niet voor niets Gerrit and the City! Maar wist je ook dat hij opgroeide op een boerderij? Hij kon nostalgische gevoelens oproepen tijdens zijn bezoekje aan Boerderij Van Eigen Kweek in Kaprijke. Breng een bezoek aan de boerderij van Sarah en Benny en verwacht je aan een gepassioneerde speech over het boerenleven door deze twee jonge mensen. Er is ook een boerderijwinkel waar je verse boerderijproducten kan aankopen. Af en toe houden ze ook een boerenmarkt op de boerderij en geven ze gratis rondleidingen. Houd hun Facebookpagina in de gaten.

de Lieve

Fietsen langs de Lieve

Fietsen (of wandelen) langs de oevers van ’t Liefken, oftewel de Lieve. Het klein, oud kanaaltje verrast je op je route met de vele bezienswaardigheden en pittoreske plekjes. Gerrit fietste de Reigerroute, die vind je op de gratis te bestellen routekaart ’t Liefken voor Altijd. De route is 50 km lang maar laat je niet ontmoedigen door het aantal kilometers. In het vlakke Meetjesland is het heerlijk fietsen en onderweg zijn er meer dan genoeg rustplekjes. Ook aan eten en drinken onderweg geen gebrek.

Download de gratis route

't Oud Liefken

't Oud Liefken

Pal op knooppunt 59 van de route vind je ’t Oud Liefken, de ideale lunchspot voor fietsers en wandelaars! Deze bruine kroeg met vintage touches heeft ook een leuk terras met open zicht op de velden. Het is er heerlijk vertoeven in de zomer.

't Aards Paradijs

't Aards Paradijs

Om zijn eerste dag in schoonheid af te sluiten genoot hij van een hoogstaand diner bij restaurant ’t Aards Paradijs in Nevele. Chef Lieven Lootens mocht zichzelf al Groentechef van het Jaar noemen en dat kan vegetariër Gerrit enorm bekoren! De unieke belevenis tijdens een diner in ’t Aards Paradijs staat hoog op onze Bucket List…

B&B De Lievde

Slapen bij B&B De Lievde

Om Gerrits cityscape te vervolledigen, logeerde hij in de luxueuze B&B De Lievde in Lovendegem. Op amper een paar meter van het logies ligt het oudste kanaal van België: de Lieve. Je kan hier ook fietsen huren dus een fietstochtje langs ’t Liefken kan niet ontbreken tijdens je verblijf. Na inspanning komt ontspanning! Verwacht je aan heerlijke bedden, een wellness (met buitenzwembad) en een lekker ontbijt om de dag goed te beginnen.

Boek je verblijf

Oude Kalevallei
Oude Kalevallei

Vallei van de Oude Kale

De volgende morgen – na een goede nachtrust en uitgebreid zondags ontbijtbuffet – was het tijd om de beentjes te strekken en de Oude Kalevallei te ontdekken. Alweer iets om van zijn Bucket List te schrappen.

Verken de vallei van de meanderende Kalebeek vanuit Merendree met een route van 7 km. Vanuit Vinderhoute kan je ook de Oude Kalevallei verkennen, met een lus goed voor 8 km wandelplezier. Stevige stappers combineren de twee wandellussen tot één groot wandelavontuur. Onderweg kan je kastelen spotten want Merendree, Lovendegem en Vinderhoute zijn de kasteeldorpen bij uitstek.

Download de gratis routes

TIP: Neem je lunchpakket mee en strijk neer in het natuurgebied voor een zondagspicknick!

 

Lees alles over Gerrits weekendje weg in het Meetjesland op zijn blog!

MEETJESLAND BUCKET LIST

Download nu gratis de Meetjesland Bucket List met 101 tips om het Meetjesland binnenstebuiten te ontdekken:
  •  6 unieke regio's om te ontdekken
  •  12 fiets- en wandelroutes langs prachtige plekjes
  •  21 echte Meetjeslanders om te ontmoeten
  •  43 logeeradresjes in het Meetjesland

Bucket List van Gerrit