Toerisme Oost-Vlaanderen

De Ooidonk wandelroute is de meest gedownloade route van de Leiestreek. Geen wonder dat VAB Magazine de route selecteerde als kandidaat voor "Mooiste wandeling van het land". Stem voor de Oost-Vlaamse wandelroute en ontdek hieronder waarom deze wandelroute zo uniek is!

Mooiste wandelroute van het land: de Ooidonk route

Kasteel Ooidonk

Ooidonkroute: tussen natuur en kasteel

Deze wandelroute (7,5 km) neemt je mee van het pittoreske dorpje Bachte-Maria-Leerne naar highlights zoals Kasteel Ooidonk en Astene Sas. Anderzijds wandel je ook langs prachtige natuurplekjes: Vosselare-Put, Natuureservaat Leyhoek en de Leiemeersen. De route is apart bewegwijzerd.

Download de route

Kasteel Ooidonk

Kasteel Ooidonk: de parel van de Leiestreek

Kasteel Ooidonk moet niet onderdoen voor de indrukwekkende ‘chateaux’ langs de Loire. Het kasteel is open op zon- en feestdagen van april tot september. In de kasteeltuinen kun je het hele jaar door terecht, tijdens de wintermaanden (nov-feb) is het park van woensdag tot zondag open (10u tot 17u). Vlakbij het kasteel is het gezellig op adem komen in het Koetshuis, de tot brasserie verbouwde paardenstallen.

Bezoek het kasteel

(l) Vosselare Put (r) Astene Sas met 't Oud Sashuis

Astene

Astene Sas, de beschermde ophaalbrug over de Leie, wordt nog altijd manueel bediend.
Hier vind je ook ’t Oud Sashuis. In dit scheepscafé les je je dorst met een Schobiak huisbiertje en stil je je honger met een stevige boterham.

Vanop de verhoogde berm van de Maaigemdijk heb je een mooi uitzicht op de Oude Leiearm en de Leievallei.

Mooiste wandelroute van het land

Samen met 9 andere routes maakt de Ooidonkroute in de Leiestreek kans op de titel mooiste wandelroute van het land. Is deze wandelroute jouw favoriet? Klik op onderstaande knop, bekijk de genomineerden en klik onderaan op "Oost-Vlaanderen".

Stem op jouw favoriet!

Kandidaat "mooiste wandeling van het land": De Ooidonkroute