Toerisme Oost-Vlaanderen

Kom wandelen in het spoor van kunstschilder Adriaen Brouwer! De Vlaamse Ardennen verwelkomt je graag langs de mooie route.

Wandelen van dorp tot bos

Ename dorp - PAM (Provinciaal Archeologisch Museum)

Kunstschilder Adriaen Brouwer zag rond 1600 het levenslicht in Oudenaarde. Zijn werk werd in 2018 eindelijk tentoongesteld. Een prima reden om Oudenaarde te ontdekken en te zien wat ook Brouwer zelf kon zien. Deze wandelroute brengt je van de charmante dorpskern van Ename naar het historische Bos ‘t Ename en terug. Geschiedenis, kunst, gastronomie, natuur en folklore loeren hier om de hoek.

Download de gratis route

Bos 't Ename

1. Ontdek het Bos 't Ename

Wandel te midden van een klein maar zeer fijn bos in Ename, langs wilde paarden en koeien. 

Bos 't Ename

Huis Beaucarne

2. Bezoek het Huis Beaucarne

Het Huis Beaucarne is een prachtig bewaarde 18de eeuwse woning, aan het oude dorpsplein van Ename. Naast een historisch pareltje - die zowel individueel als in groep te bezoeken is - is het ook een Theehuis. Op de gezellige, ruime binnenkoer geniet je onder de stralende nazomerzon van een afternoon tea

Plan je bezoek

 

Maison de Charme

3. Slapen bij Maison de Charme

Liefhebbers van het goede leven worden op hun wenken bediend in dit authentieke ‘charmehuis’ in  het pittoreske Ename. Na je bezoek aan Oudenaarde kan je uitrusten op het terras, genieten in de jacuzzi, de spieren ontspannen in de infraroodcabine en – tot en met september – in de swimspa duiken. Tip vlakbij: halverwege het Oudenaardse centrum en je logies ligt Brouwerij Liefmans, wereldberoemd dankzij Fruitesse én vermaard om zijn Liefmans Goudenband, een van ’s werelds meest unieke bieren. De brouwerij bezoeken kan ook individueel, door aan te sluiten bij een groepsrondleiding.

Boek je verblijf

Wandelen in Brouwers dorp